сряда, 19 октомври 2011 г.

Радиестезията е като каране на колело

Радиестезията е като каране на колело

интервю на Камелия Мирчева

с Марин Баев

Марин Баев е роден на 03.03.1954 г. в Димитровград. Завършва средно специално образование – математическа паралелка в гимназията „Иван Вазов” в Димитровград и Минен техникум с дипломна работа на тема „ Биолокационно проучване на подпочвени аномалии”.

При едно посещение в Москва през 1983 г. той се запознава с Джуна (Евгения Давиташвили), с която експериментират съвместно в областта на приложение на радиестезията при диагностика на различни заболявания. През лятото на 1990 г. Марин Баев завършва курс по безконтактен масаж при Джуна и започва интензивно да се интересува от алтернативни методи на диагностика и лечение на различни болести.

Впоследствие установява, че известна част от заболяванията се дължат на неподходящи места за живеене и работа (т.нар. геопатогенни зони или зони със силни електромагнитни излъчвания). През 1997 г. завършва 3-годишен курс по класическа хомеопатия. След дипломирането си работи в областта на класическата хомеопатия и биоенерготерапията.


Господин Баев, разкажете нищо повече за срещите си с Джуна, с Петър Димков и с баба Ванга.

Джуна е много приятен събеседник. Обича да рисува. В картините й има много космически мотиви. А при Петър Димков попаднах случайно.Това се случи през 1976г. Той погледна в очите ми и каза, че имам три съсирека, посочи големината и мястото им. Бях много впечатлен. До този момент не съм предполагал, а още по-малко и вярвал, че някой ще погледне в окото ти и ще види какво има в тялото ти. След като диагностира заболяването ми Петър Димков направи план за лечението на билкова основа. Беше с много сложни съставки, но резултатите бяха зашеметяващи. Петър Димков бе невероятна личност. Имаше много силно излъчване и голямо визуално въздействие. Самото му присъствие, говора му действаха отпускащо, успокояващо и лекуваха. Изключителна личности и невероятен човек. Такива хора, като него рядко се срещат. Баба Ванга?!...При нея съм ходил 7-8 пъти, по различни поводи. Веднъж й носих буркани с мед, но понеже съм много разпилян и разсеян човек ги забравих върху оградата на къщата й в Петрич. Залисан в приказки с околните забравих да й дам бурканите. След три месеца отново ходих при нея по друг повод. Отивам и гледам бурканите с меда, си стоят там където ги бях оставил. Една съседка излезе, дойде при мен и ми каза:”Ти ли си тоя дека забрави меда?!..Щото Баба Ванга рече, че тоя дека забави меда, ке дойде след 3 месеца пак”.

Какво представлява радиестезията? Какво може да се измери по радиестезичен път и по какво се различава радиестезичният анализ от медицинската диагностика?

За радиестезията?!...Според мен не може да се каже, че е наука, тъй като щеше да се изучава в университет. Радиестезията е като каране на колело. Може да се научиш, а може и да не се научиш. Тя е нещо много индивидуално, както са индивидуални и хората и техните папиляри по пръстите на ръцете.. Всеки човек носи уменията си за нея в себе си и въпреки това не всеки се научава. Когато бях при Джуна се случи нещо много интересно. Един мъж, идваше при нея. Тя го лекувала и симптомите изчезвали, но след 3 – 4 месеца се връщали отново. Отново го лекувала и така до следващите няколко месеца. Това беше времето, по което бях започнал да проследявам лечението на хора с проблеми в съня. В земята има нееднородности, които изкривяват магнитните силови линии на Земята и така деформират човешкото енергийно поле. Те влияят и на отделните органи и системи в човешкия организъм. Една такава зона може да действа лечебно, ако в нея се стои 10-15 минути, но ако се стои повече време тя разболява. Такъв беше и случаят с човека, пациент на Джуна. Трябва да има баланс и определена доза. Когато дозата е с мярка, тя лекува, когато се превиши – разболява, а когато се прекали с нея може дори да убие човек. Чрез радиестезията може да бъде установено дали има отклонение във фините структури на човека.


Казвате, че всяко нещо в материалния свят излъчва и приема вълни. Отнася ли се това за нещата, които нямат материално тяло като знаците и символите например?

Почти 70 % от информацията получаваме чрез очите. Знаците и символите могат да генерират в нашето съзнание енергия, която да действа градивно или да разрушава. Биополето на човека е резултат от сбора на биополетата на всички клетки и отделните органи, като цяло. Когато човек се стресне и уплаши неговото биополе се свива. Кучетата са много сензитивни животни. Те усещат човека и затова едно куче лае по някой, който на пръв поглед е спокоен, а спрямо друг просто върти опашката си.

Бихме ли могли да измерим излъчването на всичките тези предмети, на произведения на художествените занаяти и изкуствата?

Доказано е, че при фотографиране върху негатива, а след това и върху позитива остава част от биополето на човека, затова добри ясновидки, като Стоянка от Димитровград, могат да правят диагностика и по снимки. Същото е валидно и при рисуването. Във всяка картина художникът оставя част от своето биополе и енергия.

Вредни ли са предметите, които имат отрицателно излъчване?

Не, когато не се прекалява с ползването им.

Кажете няколко думи за търсенето на води, какво е специфичното в този вид радиестезични замервания?

При търсенето на подпочвени води е малко по-лесно, защото при тях има динамика.

Съществува ли възможност по радиестезичен път да се определим какъв е най-подходящият метод за лечение и как става това?

По радиестезичен път може да бъде избрано по-доброто от две подходящи хомеопатични лекарства. Чрез биополето подсъзнанието може да избере най-подходящото.

Бихте ли разказали за геопатогенните зони и за заболяванията, които възникват вследствие на тях.

В моята скромна практика съм установил, че при жените, оплакванията, свързани с геопатогенните зони са неспокоен сън, постоянна промяна на положението на тялото, напрежение в стомаха, образуване на миоми, главоболие. При мъжете се проявяват в стягания в гърдите и инфаркти.

Твърди се, че мащабно умалените копия на пирамиди балансират земните и космичните енергийни потоци. Имат ли лечебни свойства пирамидите, какви са те и как бихме могли да ги приложим в нашето ежедневие?

Мисля, че се казваше генератор на Фланеган. Представлява една тавичка с наредени в нея малки пирамиди При счупвания се поставя над фрактурата и тя зараства за дни. Генераторът на Фланеган е патентован в Чехия през 70 те години и е ползван много успешно.

В последно време много се говори за пространствено – времевите тунели, за звездните порти.

Това е една от трудните части на физиката – физиката та полето. През 1943г. в САЩ правят експерименти за направата на невидим за радарите кораб /СТЕЛТ/ Тоя наистина изчезнал и не бил уловен от радарите, но когато се появил картината била плачевна. Оцелелите от екипажа били психически неустойчиви. Една част от не оцелелите били вградени в стените на кораба. В момента изследванията в това направление са много напреднали, но достъпът до тази информация е много малък. Изследванията са строго секретни. Лабораториите, в които се правят – също. Факт е, че до момента физиците са успели да отворят времеви тунели с двайсет годишен интервал на преместване.

Защо в България има толкова много хора със свръхестествени и паранормални способности?

През 1986 година бях при академик Николай Сочеванов. Точно в този период той беше оглавил Московската лаборатиория по биолокации. Та той тогава ми каза: „Вие българите в радиестезията сте като италианците с музиката. Дай на италианеца китара и той започва да свири, дай на българина багета и той започва да търси.”

Твърди се, че в България има много обекти, оставени от извънземни цивилизации, които съдържат информация за произхода, миналото и бъдещето на човечеството. Какво мислите Вие по тези въпроси?

Да, така е. Един такъв обект е Перперикон. На мой приятел баща му е виждал два пъти по обяд двойно изпъкнал сребрист диск да влиза и изчезва в скалите

В публичното пространство се носят какви ли не легенди по случая с разкопките в село Царичина. Според едни това е най-обикновена дупка в земята, която трябва да се запечата, а според други в дъното на тунела е тялото на първото същество, живяло на Земята. Какво е Вашето мнение по този въпрос?

Имах щастието да познавам д-р Димитър Сираков. По нареждането на академик Казничеев Димитър Сираков е ръководил разкопките в Царичина. Много от нещата не са казани на хората. В залата на края на тунела е имало голямо кристално яйце. При сканирането вътре се е видяло нещо като стол или трон, на който е седял 4 метров човек. Японците са заявили, че могат да го отворят, но не знаят след това какво ще стане.

Постоянно чуваме твърдения, че през 2012 г. ще настъпи краят на света. Какво очаквате вие да се случи през 2012г. ? Какво е бъдещето на Земята и на България?

Земята е живо същество и от време на време боледува. Не знам дали ще се случи точно през 2012 година, но има вероятност до 2025 г. да изригне подводен мегавулкан. За последиците не ми се мисли. Отделят се милиарди кубически метри пепел и газове. Въздухът, такъв какъвто го дишаме сега ще е кът. Слънцето ще изчезне за много, много месеци. Някъде бях чел, че Петър Дънов е призовал всички българи да се завърнат до 2015 година в България. През последните две три години някаква невралгия мъчи Земята. Тя боледува. Не ми се вярва скоро човечеството да промени начина си на мислене и да се издигне над материалното. Да опази и природата и Земята. Вижте какво става, безотговорно някой пали гората, за да може друг да я нареже и трети да я изнесе и продаде. Меричлерската вода, най-минерализираната вода в Европа е на път да изчезне безвъзвратно или да се замърси и да стане негодна за пиене. И това само защото безотговорни хора добиват камъни, който има навсякъде, точно при изворите на водата. тази вода в момента се съсепва от кариерата на Прокопиев и сия. Димитровградския кмет заявява, че не знаел за съществуването на кариерата. Разрешителното според него било дадено от кметицата на гр. Меричлери. Без подписа на Димитровградския кмет, тя /Меричлерската кметица/ едно руло тоалетна хартия не може да купи, камо ли разрешителни за кариери да издава. Но, това е действителността...Преди години Китов в едно свое интервю беше казал, че истинската долина на тракийските царе е в Меричлерски регион. До момента кариерата е унищожила няколко тракийските могили, но на никой не му пука за това. Институциите нехаят.Но представете си за колко години може да бъде вкарана в затвора баба Пена, за търговия с недоказани антични кюнци?!...Докато позволяваме да ни управляват некомпетентни политици ще е така. Лошото е, че хората не обичат да разсъждават. По-лесно им е срещу една бира и две кебапчета да поскачат малко на площада. „На нас не ни трябват политици и циници, чийто мироглед е ограничен от очевидните реалности, а хора, които имат смелостта да мислят и мечтаят за нещата, които никой не е виждал” – това са думи на най-младият президент в историята САЩ Джон Кенеди.

Защо според вас българите боледуват толкова много напоследък?И защо официалната медицина не е достатъчно ефективна при лечението на редица болести?

Когато едно животно бъде затворено, то се разболява от невъзможността да общува с природата. Два пъти по-бързо се разболява, когато приема некачествена /замърсена/ храна и вода. А когато и мирогледа на животновъда е ограничен от очевидните реалности и той не мисли с главата си нещата са трагични. Официалната медицина при един преглед може да опише само следствията от натрупаните симптоми на физическо, емоционално и психическо ниво и като прибавим цените на лекарствата човек най-често си остава само с един преглед. При Джуна бяхме с бай Димо Манолов. Той е най-добрият ирисодиагностик след Петър Димков. В този курс само двамата с него бяхме българи и единствено ние нямахме лекарско образование. По време на една от лекциите чухме коментара на двама руски лекари, които стояха пред нас. Единият от тях каза на другия „цената на един биосеанс вече стигна до 70 рубли”. Бай Димо тогава каза: „ Когато на един биотерапевт и лечител му тропа само касичката в главата, от него нищо друго не става, освен да вреди”

Какво трябва да направи всеки човек, за да бъде по-здрав?

1 супена лъжица мед, 1 ябълка, 3 литра вода и 300 мл. добро червено вино на ден – това е рецептата.

Завършили сте тригодишен курс по класическа хомеопатия. Разкажете нещо повече за това, за методите на лечение на хомеопатията и сферата, в която вие ги практикувате.

Курсът беше 2 години и половина, но със супервизиите и с летните лагери стана три години. Класическата хомеопатия се базира на правилното и подробно систематизиране ва всички симптоми и даването само на един монопрепарат. За всеки симптом е много важно да знаем от какво се подобрява и от какво се влошава . При жените е важно да се знае какво е движението на симптома по време преди и след месечния цикъл.

Какви са предимствата и недостатъците на това един човек да живее и работи в Стара Загора? А в Димитровград?

Стара Загора е едно от най-сакралните места на планетата Земя, място с невероятна енергетика. И не случайно тук решиха да изгорят ракетите. В Димитровград и в Стара Загора има поселения от 8000 години. И въпреки това, за разлика от Стара Загора, Димитровград в момента е селище със затихващи функции, за съжаление. Преди години един руснак, докато си пиел водката и гледал глобуса започнал да отбелязва върху него местата на известните мегалити по Земята. Получила се координатна система от 18 равностранни триъгълника. При прекарването на ъглополовящите им се получила вторична координатна система. България попада в нея. Тепърва в България ще бъдат откривани /ако някой не ги скрие/ открития, от които на научния свят ще му завре главата, като гърне с боб.

Какво е най-голямото Ви разочарование от българската действителност?

В България от много години няма държавници. Управляващите ни в повечето случаи са с психически и умствени дефицити.

Какво бихте променили в България, ако имахте такава възможност?

Бих се върнал в 1991 г. Тогава в Монако се събраха всички монархически партии и приеха 2 годишна програма 2 годишна програма за развитието на България. Тя включваше 70 % от парите да бъдат инвестирани в селски туризъм. Така нямаше да се обезлюдат най-красивите места в България. Щеше да се инвестира в лека промишленост, селско стопанство, балнолечение и семеен бизнес. В България се намира най-минерализираната вода. Мисля си, че ако бяхме станали монархия /каквато България е била 5000 години/ щеше да има една сабя, на която да пише „ЗАКОН”и която щеше да реже всичко, което стърчи над нея. Тогава Доган щеше да си ниже тютюн, Иван Костов да кове бакър, Бойко Борисов да гаси пожари и всеки да работи и да произвежда нещо. Никога в България една чета не се е водила от триста войводи. Това даже и по филмите го няма.

Кои са според Вас най-големите предизвикателства към съвременният човек?

Всяко време си има своите предизвикателства. Истински ценните неща не се виждат и не могат да се пипнат. Те са вътре в сърцето на човека. Най-голямото зло е алчността и завистта.

9.11.2011
гр.Стара Загора

2 коментара:

  1. Имам щастието да познавам ,дълбоко уважаваната от мен/смея да твърдя и приятелка/г-жа Камелия Мирчева.Хората ,до които тя се докосва,са стойностни и светли ,като самата нея.Такъв е и Марин Баев,с когото имах възможноста да се запозная!Съгласявам се с казаното,и за политиците ,и за боледуващата ни земя,и за "касичките"в главите на лечителите,за енергийното въздействие на хомеопатията.Поздрави! Галина Енева

    ОтговорИзтриване